המבחן האמיתי

איך מחזירים את האנרגיות והביטחון בגוף?

בסרטון הקצר תקבלי הסבר על תוכנית "צעירה יותר בשנה הבאה" וכפתור לתיאום שיחה איתי

לחצי כאן לצפייה בסרטון

קיריל – “אני מבינה את זה לוגית אבל לא רגשית”

זה בדיוק המילים שהיא כתבה לי, כאשר אמרתי לה שהיא עשתה אימון פשוט נפלא, על פי היכולות שלה ולפי המצב שלה באותו היום,
אך היא התעקשה (מבפנים) להגיד לי שזה לא היה מספיק טוב, לא עשתה מספיק, יכלה הרבה יותר ומאוכזבת מהיכולות שלה.

אוקיי,
צריך להציג את הפעילות הגופנית והאימון בצורה אחרת, בצורה שתיתפס אצלה (ואצל עוד נשים רבות) קצת אחרת.

שאלה,
האם את זוכרת את בית הספר?
זוכרת את שיעורי ההיסטוריה, שבו המורה הייתה מגיעה, מלמדת חומר חדש, מכתיבה המון, מספרת סיפורים, דברים שקרו, המחברת הייתה מתמלאת בשורות על גבי שורות ואחרי כמה חודשים היה מבחן על החומר, נכון?

מה היה קורה באותו שיעור בבית הספר?
מה את היית עושה, כנראה מנסה קצת להקשיב, קצת לחשוב על דברים אחרים, קצת לרשום, קצת לשאול, קצת לשוחח עם חברות ובסוף היה נשמע הצלצול והשיעור היה נגמר.
כנראה שאפילו לא היה מעניין אותך יותר מידי מה היה בשיעור, אולי יותר אולי פחות ואז או בשיעורי הבית או במבחן שיש להתכונן אליו, היית חוזרת ומשננת את החומר.

אני מעריך שמעולם בחייך לא אמרת לעצמך, כמה הייתי לא טובה בשיעור היום, יכולתי לעשות הרבה יותר, איך פעם הייתי מספיקה יותר, נכון? זה נשמע קצת לא הגיוני
ואחרי כמה חודשים היה לך מבחן והיית מקבלת ציון והציון הזה היה אפילו לא משקף את השיעורים שלך אלא בעיקר את הלמידה לפני המבחן והציון שלו (שאפילו עליו יש לי הרבה מה לדבר) היה מראה כמה למדת, אם זה היה מספיק או אם את רוצה לשפר את הציון שלך, זה הכל.

אז מזה האימון הגופני – שיעור או מבחן?

זה שיעור שאת מתייחסת אליו כמו מבחן!

מכיוון שאם אימון הוא המבחן, יש לו ציון, את שופטת את עצמך (או מישהו אחר) כל הזמן, את צריכה להוכיח, להראות, לעמוד ברף ציפיות, זה קשה, זה מסתכל, זה מעייף פיזית וגם נפשית ובנינו – מי רוצה להיבחן כל הזמן וכל יום מחדש (ועוד לבחון את עצמנו בחומרה)

האימון הגופני הוא רק שיעור ובדיוק כמו ששיעור בבית ספר הוא רק שיעור, פעם יותר ופעם פחות ומכל שיעור את לוקחת עוד קצת ועוד טיפה ומכירה חומר חדש, עוברת קצת על הישן, משננת מעט, שואלת והשיעור נגמר ואף אחד (וגם לא את) מצפים שהוא יהיה מושלם, כך גם האימון עצמו – הוא רק שיעור.

כאשר את תתחילי לחשוב על זה כמו שיעור ולא כמו מבחן זה יכול להקל עלייך משמעותית, גם בביצוע שלו, גם ברצון לעשות אותו בכלל וגם בתחושות אחרי, יותר מידי פעמים בחייך כנראה ראית והתייחסת לכל אימון כמו מבחן וחילקת או חילקו לך ציונים שונים ועכשיו את גם מנסה אחרי שנים שלא תרגלת לעמוד ברף ציונים שאולי היו לך לפני 30 שנה!

אז מהו כן המבחן?
החיים עצמם, ההרגשה ביום יום, רמת האנרגיה, העייפות, היכולות לשבת ישיבה מזרחית, לעלות במדרגות, לטייל בטבע בקלות, לסמוך על הגוף שלך, להרים בבטחה את הנכד, הכאבים במפרקים השונים,

אלו סוג של מיני מבחני החיים שאת בלא מודע עושה ביום יום שלך ואותם את רוצה “לעבור” בציון גבוה יותר ואיך עושים את זה?
חוזרים לספסל הלימודים שהוא אותה פעילות גופנית, מתרגלים, לומדים, מתאמנים ואז אותם מבחני החיים והיום יום הופכים להיות קלים הרבה יותר והציון הולך ומשתפר.
ואם יש מבחן כלשהו כמו טיול מאתגר בחול שהיה לך קשה, מה זה אומר? שום דבר עלייך, רק לחזור ולהתכונן טוב יותר פעם הבאה.

אני באופן אישי מאוד לא אוהב את המושג מבחנים, לא כי יש בהם משהו לא טוב, אלא הפירוש שלנו בדרך כלל ואיך שהסביבה רגילה להתייחס אליהם הוא יותר שלילי מחיובי
את טובה או גרועה
הצלחת או נכשלת
נכון או לא נכון

מאשר, סוג של תמונת מצב, תוצאה ספציפית, את תבחרי אם היא מספקת אותך או לא ובהתאם לזה לבצע פעולות חדשות ולקבל תוצאה חדשה.

אני לא בוחן אף אחת אף פעם, אני בית הספר, אני נותן לך את המרחב ללמוד, לשנן, לעשות, להשתפר, מידי פעם ליפול, לקום, לעצור, להתקדם, לתמוך, להראות, לשאול

לי אין מבחנים רק שיעורים מכל הסוגים – גם הסוג הפיזי, המנטלי, הנפשי והרגשי

כאשר את מגיעה לשיעורים את כבר ניצחת את המבחן הגדול ביותר של עצמך ומערכת היחסים שלך עם עצמך והגוף שלך ואחרי זה אני מבטיח לך שגם מבחני החיים שאת אולי תציבי לעצמך, מיום ליום תתחילי בלי לשים לב להצליח בהם יותר ויותר, בלי מספרים, בלי לוח תוצאות, אלא בהרגשה, ביכולות במשחק החיים:)

בתמונה למטה דוגמא קטנה למבחן החיים –

whatsapp image 2023 08 07 at 08.50.36

קיריל קרבצוב

אני עוזר לנשים מעל גיל 45 שמרגישות שהגוף מתחיל “לבגוד” בהן , להשיג אנרגיות כח ובטחון בעצמן דרך התמדה קלה בפעילות גופנית. בשיטת “הכתר” המשלבת בין הפן הפיזי והמנטלי

להורדת מדריך “סוד האנרגיה” – לחצי כאן

נ.ב –

אם עדיין מוקדם לך לשוחח איתי זה בסדר גמור אז –

1. אני רוצה להזמין אותך באופן אישי להצטרף לקבוצת הווצאפ שקטה שבה תוכלי באופן יומי לקבל תוכן, ערך, ידע, כלים ממני שאני בטוח שהם יהיו שימושיים מאוד בשבילך:)

להצטרפות לקבוצת הווצאפ השקטה – לחצי כאן

2. יצרתי קורס מאוד פשוט ואפקטיבי בדיוק בשבילך שנקרא “4 התנועות היחידות שאת צריכה לנצח את העייפות והכאבים”
בקורס תקבלי חשיפה לתנועות המיוחדות שאני מלמד, הגישה שלי לתנועה וכאבים, צורת תרגול ועוד.
הטמעה של התנועות האלו ביום יום ממש בדקות בודדות יכול לייצר לך שינוי משמעותי בכוח, ביטחון, גמישות והעצמאות שלך בגוף והוא כרגע במחיר באמת מצחיק:)

לרכישת הקורס – לחצי כאן

אני עוזר לנשים מעל גיל 45 שמרגישות שהגוף מתחיל "לבגוד" בהן , להשיג אנרגיות כח ובטחון בעצמן דרך התמדה קלה בפעילות גופנית. בשיטת "הכתר" המשלבת בין הפן הפיזי והמנטלי

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך